Korisne informacije
hrcsenfrdeitrusv
Informacije o Hrvatskoj

Klima

Dođite u Hrvatsku i uživajte u trima različitim klimatskim zonama: Na obali prevladava ugodna sredozemna klima uz velik broj sunčanih dana godišnje. Ljeta su vruća i suha, a zime blage i vlažne. Temperature su u blagom padu kako se krećete prema unutrašnjosti gdje prevladava kontinentalna umjerena klima. Na visinama iznad 1200 dočekat će vas svjež planinski zrak, gdje u ljetnim mjesecima temperatura iznosi oko 13 ºC.

Valuta

Hrvatska se 2019. nada prijeći na euro, no do tada na snazi ostaje nacionalna valuta, hrvatska kuna, koja se sastoji od 100 lipa. Novac možete razmijeniti u bilo kojoj banci, mjenjačnici, poštanskom uredu te u gotovo svim putničkim agencijama, hotelima i kampovima. Na gotovo svim prodajnim mjestima i na bankomatima moguće se koristiti i kreditnim karticama kao što su Visa, MasterCard, American Express, Diners, itd.

Besplatan Wi-Fi

Dani kada je odlazak na putovanje značio da vas nitko ne može pronaći sada su prošlost. Zahvaljujući 300 besplatnih Wi-Fi pristupnih točaka raspoređenih diljem Hrvatske, sada jednostavno možete ostati u kontaktu s obitelji i prijateljima i pratiti što se događa kod kuće.

Putni dokumenti

Za posjet Hrvatskoj viza vam neće stvarati glavobolje. U većini slučajeva bit će vam potrebna samo važeća putovnica. A ako ste državljanin EU-a, bit će vam dovoljna osobna iskaznica. Hrvatski carinski propisi gotovo su u potpunosti usklađeni sa standardima EU-a.

Kućni ljubimci

Vaši su kućni ljubimci dobrodošli u Hrvatskoj! Ako svoje četveronožne prijatelje želite povesti sa sobom u Hrvatsku, jedini uvjet jest zadovoljavanje jednostavnog pregleda prije ulaska u zemlju. Na pregledu će se provjeriti ima li vaš kućni ljubimac mikročip, je li cijepljen protiv bjesnoće i ima li putovnicu ili veterinarsku potvrdu.

O Hrvatskoj

Površina nacionalnog teritorija Hrvatske iznosi 56 594 km2 s 31 479 km2 priobalne vode prigodne za jedrenje, plivanje i ronjenje. Hrvatska zauzima najveći dio istočne obale Jadranskoga mora koje, kao dio Sredozemnoga mora, duboko prodire u europski kontinent. Uski planinski lanac Dinara razdvaja sredozemnu regiju Hrvatske od srednjoeuropskoga kontinentalnog dijela, koji se prostire od istočnih rubova Alpa na sjeverozapadu do obala Dunava na istoku, obuhvaćajući južni dio plodne Panonske nizine. A ako vam ljepota tih krajolika nije dovoljna, otkrit ćemo nešto osvježavajuće: voda iz slavine pitka je u cijeloj Hrvatskoj.


Provjerite naše posebne ponude po povoljnim cijenama POGLEDAJTE

Podijelite nas s drugima

Ako vam se sviđa naša stranica, molimo podijelite s prijateljima na socijalnim mrežama. Hvala Vam.

Javite nam se

Živogošće Blato 53
21 329, Živogošće
Hrvatska
tolj.denis@yahoo.com

Statistika posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
78597
vrloJakTIM - logo